Dezumidificatoare casnice

te scap de mucegai

Seria de dezumidificatoare Trotec TTK 24 E BS DS si WS

Cea mai noua serie de dezumidificatoare casnice Trotec vine cu nu mai putin de 4 modele identice ca si specificatii tehnice, insa in culori diferite, astfel poti alege pe cea care se potriveste cel mai bine mediului in care va fi utilizat. Aceste modele sunt de o capacitate relativ mica de dezumidificare, de aproximativ 9-10 litri de apa in 24 de ore, poate fi ideal pentru o camera mai mica, sau o garderoba. Daca aveti o camera mare, sau vreti sa-l folositi pentru living, birou, va sfatuiesc sa alegeti un aparat mai mare. Cele patru culori si codificarea din numele lor : Chocolate Brown/Grey este modelul Trotec TTK 24 E BS, Black/Grey este TTK 24 E DS, White/Grey este TTK 24 E WS ,iar cel Pure White o regasiti sub denumirea de TTK 24E.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 96 E Confort – TTK96E pentru spatii de pana la 90 mp

Dezumidificator electric Trotec TTK 96 E (in unele locuri scris sub forma de ttk96e) este unul din cele mai puternice modele al acetui producator renumit, insa surprinzator este marimea foarte redusa al acestuia. Cu o inaltime de doar 50 de cm, si o capacitate de dezumidificare maxima de 30 de litri in 24 de ore, este cel mai bun model daca luam raportul de marime/capacitate de dezumidificare.

 

Citeste descreierea completa

Termohigrometru Trotek BZ05

Daca credeti ca aveti probleme legate de umiditatea din casa, sau intr-o incapere, cel mai simplu mod de a afla acest lucru este masurarea umiditatii cu un aparat special pentru acest scop. Se gasesc foarte multe marci, modele, una fiind cea de la producatorul de dezumidificatoare si umidificatoare foarte apreciate la noi: Trotec BZ05.
Acesta este un ceas, un termometru si un higrometru (termohigrometru).

Citeste descreierea completa

Trotec TTP 10 cel mai performant dintre cele cu tehnologia peltier

Daca pana acum daca vorbeam de dezumidificatoare casnice, automat ne gandeam la cele cu compresor, deoarece acestea aveau o capacitate de dezumidificare care poate fi luat in considerare, cu noul Trotec TTP 10 lucrurile se schimba un pic. Chiar daca acesta se bazeaza pe tehnologia Peltier (care pana acum era pentru suprafete foarte foarte mici) are deja o capacitate maxima de dezumidificare de 750 ml in 24 de ore. Astfel el poate fi un dezumidificator ideal pentru baie, sau de ce nu pentru garderoba.

 

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 32 E pentru spatii mici

Daca ai o incapere mai mica, unde umiditatea aerului prezinta o problema, sau mai bine zis ai o umiditate mult prea mare, poti opta pentru un dezumidificator electric cu capacitati mai mici, care te va scapa de aparitia mucegaiului.
Trotec TTK 32 E este un model dedicat incaperilor cu o suprafata de 15 m², sau un volum de aproximativ 37 m³.

Daca umiditatea din incapere nu este mult sub valoarea dorita, atunci va putea tine in limitele dorite si umiditatea dintr-o incapere mai mare, insa eu raman la ideea de a cumpara intodeauna un model care are o capacitate de dezumidificare mai mare decat cea dorita, pentru ca aparatul sa nu functioneze non-stop.

 

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 26 E noul model pentru incaperile mici

Producatorul renumit de dezumidificatoare casnice si industriale Trotec, are probabil cea mai bogata gama de dezumidificatoare casnice, ideale pentru diferite spatii care necesita un asemenea aparat, si pentru a satisface diferitele necesitati ale utilizatorilor.
Trotec TTK 26 E ( ttk26e ) este un model destinat spatiilor mici, de pana la 15 m², sau cu un volum de 37 m³, si este una din cele mai noi modele in vara anului 2018.

Ce nu este prea clar pentru mine, este de ce trebuia sa scoata Trotec un nou model cu aproape aceasi caracteristici tehnice, precum la modelele anterioare TTK 25 E si 28 E. Adica sunt deja doua modele care sunt destinate pentru incaperi de aceasi marimi, si au capacitati de dezumidificare identice… Ce e sigur: pretul la aparitia modelului era una destul de mica in comparatie cu modelel mai vechi.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 25 E sau TTK25E ideal pentru o camera micuta

Chiar daca dezumidificatorul electric cu condensatie Trotec TTK 25 E este al doilea model dupa marime si capacitati de dezumidificare al acestui producator de acest tip de aparat si nu numai, personal recomand acesta mai mult, decat urmatorul model, cunoscut sub numele de TTK 28 E.

Inainte sa intram in detaliile tehnice ale acestui dezumidificator, trebuie sa stiti faptul ca acesta este una din cele mai mici modele care functioneaza cu compresor, si e recomandat pentru spatii mici. Nu-l cumparati daca aveti probleme cu umiditatea intr-o incapere de 60 mp!

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 28 E pentru spatii mici

Daca ai probleme cu mucegaiul si cu umiditatea dintr-un spatiu destul de mic, adica cu o suprafata de sub 15 m², sau mai bine zis cu un volum util de maxim de 37 m³, una din modalitati este folosirea unui dezumidificator electric cu compresor (cu condensare) cum este si modelul Trotec TTK 28 E (TTK28E). Aceste valori sunt date de producator, eu personal il recomand pentru spatii si mai mici, sau unde valoare umiditatii nu este foarte diferit de cea dorita.

 

Citeste descreierea completa

Trotec TTP 5E modelul mid range din gama peltier

Daca doresti sa scapi de umezeala dintr-o si nu poti scapa de cauza, una din modelaitatile pe care le ai este folosirea unui dezumidificator electric. Daca ai o incepere mare, atunci neaparat trebuie un dezumidificator cu compresor, insa daca ai o incapere foarte mica, atunci si un dezumidificator Peltier poate fi indeajuns.
Cele pe principiul Peltier sunt mici, au o capacitate de dezumidificare mica, insa consuma foarte putin, si sunt mult mai silentiosi.
TTP 5E de la Trotec este un astfel de dezumidificator care este modelul din mijloc al acestui producator, fiind intre TTP 1 E si TTP 10 E.

 

Citeste descreierea completa

Peltier TTP 1 E si Peltier TTP 2 E

Daca vreti sa scapati de umezeala in pus dintr-o incapere foarte mica, cum ar fi o baie, o gardroba, sau o camera mai mica de 10 mp, atunci puteti alege si un dezumidificator electric, insa n ucu compresor ci cu Peltier.
Acestea in comparatie cu cele care sunt diferite prin capacitatea maxima de dezumidiifcare, care la cele peltier sunt foarte mici, insa si consumul energetic este mult mult mai mic, sub 50W!!! Peltier TTP 1 E si Peltier TTP 2 E de la Trotek sunt doua astfel de dezumidificatoare, diferenta dintre ele fiind doar culoarea, deci nimic tehnic care sa va bateti capul 🙂

 

Citeste descreierea completa

TTK 127 E cel mai performant dezumidificator casnic de la Trotec

Dezumidificatorul electric Trotec TTK 127 E este cel mai performant model din seria Home Confort al acestui producator (adica recomandat pentru uz casnic), care insa este deja recomandat si pentru uscarea constructiilor, sau uscare dupa daune provocater de inundatii. Deci este un dezumidificator casnic dar si industrial daca dorim. Eu personal am vazut in functiiune intr-un centru de spa micut in judetul Mures, unde era un bazin cu apa sarata si una cu dimensiuni mici pentru copii.

Chiar daca nu este un model ieftin, caci de cele mai multe ori este peste 2000 de lei, vorbim de un dezumidificator destinat pentru uz industrial, dar si casnic.

Citeste descreierea completa

TTK 90 E pentru spatii de pana la 90 mp

Alegerea unui dezumidificator ideal pentru nevoile noatre poate prezenta probleme serioase, caci sunt foarte multe firme si modele, fiecare cu diferite valori de consum, zgomot si capacitati de dezumidificare. Daca aveti un spatiu de cel putin 60 de mp, unde umiditatea este mare, este bine sa va ganditi la un aparat care este recomandat de producator pentru spatii de pana la cel putin 80 de mp. Degeaba va luati un model mic pentru o incapare mare, caci acesta nu va face fata, si va functiona tot timpul.
Dezumidificatorul electric Trotec TTK 90 E este recomandat pentru spatii de pana la 90 mp, sau spatii cu un volum de 230 m³ (nu-i totuna daca plafonul e la 2.40 sau 5 metri 🙂 )

Citeste descreierea completa

Dezumidificare plus ionizare cu Trotec TTK 54 E sau TTK 66 E

Daca pe langa dezumidificarea camerei dorim si o igienizare a aerului prin ionizare, cateva dezumidificatoare electrice au incorporate si aceasta functie, deci avem si un purificator de aer. Trotec nu are foarte multe astfel de modele, insa se regasesc atat in TTK 54 E cat si la TTK 66 E.
Interesant este faptul ca ambele arata identic, insa capacitatile de dezumidificare difera! Cele doua daca sunt puse una langa alta, crezi ca sunt unul si acelasi model.

Citeste descreierea completa

Trei trepte de ventilatie la Trotec TTK 65 E

Daca aveti probleme cu umiditatea din camera din diferite motive, pe care nu le puteti anihila, o rezolvarepentru problema dvs este u ndezumidificator electric. Acesta chiar daca este un consumator “mare” de energie o casa cu mucegai este o preoblema mult mai grava. Trotec TTK 65 E este un asfel de aparat, care este recomandat pentru spatii cu o suprafata de pana la 45 m², respectiv pentru un volum de aer de 110 m³.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 52 E pentru spatii de pana la 31 mp

Dezumidificatorul electric Trotec TTK 52 E este destinat pentru spatii mici, cum ar fi o camera sau un living cu o dimensiune maxima de 31 mp, respectiv 78 m³ (caci in final m³ este unitatea de masura corecta cand vorbim de un volum de aer).
Chiar daca este un model mai simplu, face ceea ce trebuie sa faca: scoate umezeala din aer.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 95 E pentru spatii de pana la 90mp

Dezumidificatorul Trotec TTK 95 E cu siguranta nu este un model ieftin, insa acesta este recomandat pentru incaperi considerabile, si are capacitate de dezumidificare foarte mare. Degeaba cumparati un model ieftin, care este destinat pentru dezumidificarea unei camere mici, cand dvs vreti un aparat pentru un spatiu mare, sau pentru un apartament de doua camere…
Acesta are un debit de aer ventilat de maxim 200 m³/h, valoare cu care este recomandat pentru spatii cu o suprafata de pana la 90 de mp.

Citeste descreierea completa

Trotec ttk 30 e pentru incaperi de 15 mp cu doua trepte de ventilatie

Atunci cand gradul de umiditate este foarte ridicat apare un disconfort care ne poate afecta chiar si sanatatea.

In lupta cu acest inamic, Trotec TTK 30 E reprezinta un aliat de nadejde, prin capacitatea de evacuare a condensului de 10l/24 h (la o temperatura de 30 grade Celsius si o umiditate de 80%) il face potrivit pentru incaperi de pana la 15 m2.

Capacitatea maxima pentru evacuarea condensului este de 12l/24h atunci cand utilizam treapta a doua a ventilatorului .

Aparatul poate ventila pana la 37 m3, iar utilizand ventilatorul la turatie maxima debitul de aer uscat poate ajunge la 120 m3/h.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 105 S pentru spati de pana la 90 mp

Trotec TTK 105 S este unul dintre cele mai moderne modele ale producatorului german, destinat zonelor cu suprafete foarte mari.

Astfel un spatiu de 90 de m2 nu reprezinta o problema pentru acest model de dezumidificator.

Spatiile largi vor fi uscate eficient, aparatul avand o capacitata de ventilare a aerului de 240 m3/ora si o capacitate de evacuare a condensului de 30l/24 h.

Design elegant si materiale de exceptie

TTK 105 S poate fi folosit pentru dezumidificarea zonelor foarte umede in regim permanent, fara a ne face probleme ca rezervorul de 5,2 litri se va umple. Datorita racordului pentru scurgerea externa, aparatul poate fi conectat la sistemul de scurgere al apelor uzate.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 128 E pentru spatii de pana la 160 mp

Clima din Romania are un grad mare de umiditate, ce ne afecteaza foarte mult existenta cotidiana. Hainele sunt jilave, respiratia este ingreunata, iar senzatia de caldura sau de frig este accentuata in mod deosebit.

Daca in ceea ce priveste mediul exterior trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca nu putem face nimic pentru a il schimba, pentru a inlatura umiditatea din spatiile rezidentiale avem un ajutor de nadejde in noile dezumidificatoare produse de catre cei de la Trotec.

Nou model Trotec TTK 128 E este unul dintre putinele modele destinate spatiilor largi de locuit. Astfel, noile apartamente sau vile cu suprafete de pana la 160 m2 si cu un volum de 400 m3 de aer sunt spatiile in care TTK 128 E se simte excelent.

Capacitatea de a extrage umiditatea este de 55l/24h (printre cele mai mari de pe piata), iar volumul maxim de aer ventilat este de 380 m3/h.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 68 E pentru spatii de pana la 45 mp

In ultima perioada de timp se construiesc multe case sau apartamente noi. De cele mai multe ori, acestea sunt vandute cu mult inainte sa fie gata constructia, iar termenul de predare al locuintei este foarte scurt.

Imobilele intra in posesia proprietarilor imediat dupa terminarea constructiei, dar acest lucru are si un inconvenient: o constructie noua are un grad ridicat de umiditate, lucru ce poate duce la aparitia igrasiei sau a unor boli respiratorii.

Trotec ne ofera solutia ideala pentru rezolvarea acestei neplaceri: dezumidificatoarele moderne cu capacitate mare de uscare a aerului.

Unul dintre cele mai moderne aparate de acest gen este Trotec TT K68 E

Acesta poate fi folosit pentru incaperi cu o suprafata maxima de 45 m2 si cu un volum de aer de 110 m3.

Ventilatorul radial cu trei trepte asigura evacuarea a 18,7 litri de apa in 24 de ore (la o temperatura de 30 de grade Celsius si o umiditate relativa de 80%). In cazul in care folosim treapta maxima de putere (ce poate ventila 130 m3 / h) cantitatea de condens evacuata poate ajunge la 20 litri/24 de ore.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 75 pentru spatii de pana la 45 mp

Trotec TTK 75 E este un model de dezumidificator recomandat pentru uscarea permanenta a spatiilor cu volume mari de aer.

Este fiabil, usor de utilizat si dotat cu un ventilator supradimensionat ce asigura un raport excelent de performanta recirculare/dezumidificare.

Nu degeaba aparatul poarta sigla GS pentru siguranta emis de catre TUV Germania.

Incintele de 45 m2 cu un volum de aer de pana la 110 m3 vor fi uscate repede si eficient, iar mediul ambiental va deveni placut si relaxant.

Aparatul poate fi utilizat atat in modul permanent (este deosebit de silentios si poate functiona si noaptea, fara a deranja somnul locatarilor) cat si alternativ.

Capacitatea de uscare a aerului este mare, de 18.2 l/24h (la o temperatura de 30 grade Celsius si o umiditate relativa de 80%) dar poate ajunge cu usurinta la 20l/24h prin folosirea treptei maxime a ventilatorului (192 m3/h ventilati).

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 40 E cu afisaj electronic pentru spatii de 25mp

Trotec TTK 40 E este un exemplu de dezumidificator modern ce ne ajuta sa mentinem uscate incaperile si lenjeria.

Special realizat pentru locuintele sau pivnitele de pana la 25 m3 (sau 63 m3 de aer), TTK 40 E poate functiona in mod automat sau permanent datorita prezentei unui selector digital pentru selectarea valoarii dorite a umiditatii.

Selectorul ne ajuta si la economisirea de energie electrica datorita atingerii cu precizie a valorilor de umiditate dorite ; aparatul se va opri automat odata ce acestea sunt atinse.

Eficienta aparatului este indicata de cei 12l/24 de ore de condens evacuat (la o temperatura de 30 grade Celsius si o umiditate relativa de 80%).

Atunci cand se foloseste ventilatorul in treapta maxima , capacitatea de uscare a aerului este de 100 m3/h, ceea ce duce la un maxim de 14l/24 de ore de condens evacuat.

Citeste descreierea completa

Ttk 31 e pentru spatii mici

Multi uscam rufele in balcon, iar daca balconul este inchis cu termopan sau cu acel, antic, cornier din fier, deseori ne confruntam cu modul dificil de a avea in final: rufe uscate si curate. Cand umiditatea este in exces, hainele ajung sa se usuce intr-un timp mult mai lung, iar deseori trebuie respalate deoarece mirosul se modifica, impregnandu-se un iz de mucegai.

Specialistii germani de la Trotek Group va ofera o tehnica inovatoare pentru solutionarea problemelor cu umiditatea. Ei au creat astfel de dezumidificatoare de aer pentru confortul casnic. Modele Trotek pot acoperi spatii diferite, in functie de model, prin capacitatea sa de colectare a apei.

Indiferent de temperatura aveti haine uscate si curate

Pentru aceste situatii neplacute va recomand dezumidificatorul de aer pentru uz casnic: Trotek TTK 31E. Pentru situatia neplacuta din balcon, acest aparat o sa va scape de toate problemele fiind un dezumidificator recomandat pentru incaperi de 12 m2-15 m2. In balcon temperaturile oscileaza in functie de temperaturile de afara. Este greu sa aveti o temperatura constanta intr-un astfel spatiu. De aceea, aparatul este ideal functionand la temperaturi intre 50C si 320C. Veti avea rufe uscate mult mai rapid datorita faptului ca puteti regla ventilatorul aparatului Trotek TTK 31E pe cele doua trepte disponibile. Cand veti avea temperatura mai ridicata si umiditatea aerului relativa, atunci capacitatea de uscare va fi mai mare. Vara, de exemplu, rufele vor fi uscate in doar cateva ore.

Citeste descreierea completa

TTK 110 HEPA un dezumidificator si purificator de aer

Trotec TTK 110 HEPA este unul dintre cele mai moderne aparate pentru extragerea condensului din aer recomandate celor ce sufera de boala timpurilor moderne – alergia.

Incaperile cuprinse intre 60 mp (in cazul constructiilor noi) si 120 mp (atunci cand discutam despre spatii rezidentiale locuite) vor fi uscate aproape imediat,iar capacitatea de extragere a condensului de pana la 35l/24 h (la o temperatura de 30 grade Celsius si o umiditate relativa de 80%) spune totul despre capacitatile aparatului.

Capacitatea maxima a dezumidificatorului este insa de 40 l/24 ore de condens evacuat si este atinsa in momentul in care folosim ventilatorul la turatia cea mai inalta (caz in care debitul de aer ventilat este de 260 m3/h).

Citeste descreierea completa

Ttk 50 E de la Trotec pentru spatii de pa la 30mp

Daca v-ati modificat locuinta sa aveti spatii mai mari pentru camara sau dressing, iar acestea sunt pozitionate pe pereti exteriori, deseori puteti intampina problema condensului sau a mucegaiului. Orice ati cerca sa modificati nu veti putea gasi o solutie deoarece locul respectiv trebuie sa fie un loc fara umiditate.

Un aer uscat si pentru alimentele sau hainele dumneavoastra

Pentru astfel de situatii va recomand un dezumidificator de aer. Daca stiti suprafata incaperii respective si volumul aerului din acel spatiu, si constatati conform calculelor ca aveti o suprafata de aproximativ 30m2 si debitul de aer de 78m3, atunci va recomand cu caldura dezumidificatorul de aer Trotek TTK 50 E.

Atat de simplu de folosit

Aparatul realizat de germanii de la Trotek Group va ofera momente de liniste deoarece cu el beneficiati de dezumidificare automata. Aceasta este obtinuta cu ajutorul higrostatului. Dezumidificatorul Trotek TTK 50 E are higrostatul integrat si 3 trepte ale comutatorului rotativ. Este foarte simplu de utilizat deoarece cele tre trepte sunt: Normal, Max si OFF.

Citeste descreierea completa

Trotek TTK 53 E pentru spatii de pana la 31 mp

Dezumidificatoarele sunt solutia eleganta prin care avem grija de sanatatea si casa noastra. Peretii vor fi uscati si igienici, iar igrasia si mucegaiul vor fi numai niste cuvinte lipsite de sens.

Hainele vor fi uscate si nu vor avea un miros neplacut. In plus, documentele pastrate in arhiva sunt uscate si gata de folosit.

Special creat pentru suprafete mici

Trotec TTK 53 E este unul dintre modele care dau randament maxim  in spatiile sau birourile de mici dimensiuni.

Suprafetele de pana la 31 m2 (sau 78 m3 aer) vor fi uscate intr-un timp foarte scurt, gratie celor 195 m3/h de aer curatati de aparatul nostru atunci cand functioneaza la turatie maxima.

Cantitatea de condens ce poate fi absorbita in mod normal este de 14l/24h (la o temperatura de 30 grade Celsius si o umiditate de 80%), dar aparatul este capabil sa ne ofere un maxim de 16l/24h de condens evacuat.

Citeste descreierea completa

Trotek TTK 70 E

Moment decisiv pentru sanatate

Deseori ne confruntam cu situatia neplacuta de a locui in conditii de umiditate excesiva, ceea ce inseamna condens si mucegai.

Umiditatea aerului dintr-o incapere trebuie sa fie mereu de 55%-60%. Daca constatati ca aveti continuu valori de aproximativ 80%, atunci va trebui sa luati masuri deoarece riscati sa va apara mucegaiul. In astfel de momente va recomand achizitionarea unui dezumidificator de aer.

Calculati suprafata spatiului pe care doriti sa-l protejati de umiditate si daca va incadrati intr-o suprafat de aproximativ 45 m2, iar ca si volum al aerului aveti in jur de 110m3 atunci va pot recomanda dezumidificator de aer Trotec TTK 70 E. Acest aparat conceput de specialistii germani de la Trotec va ofera un spatiu uscat si curat. Daca stiti cele doua calcule despre care v-am mentionat si cunoasteti temperatura ambientala din acel spatiu va puteti calcula cantitatea de apa (cati litri) pe care doriti sa o extrageti intr-o zi din umiditatea existenta.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 72 E cu doua trepte de viteza

Unele dintre cele mai grave afectiuni sunt provocate de infectiile respiratorii. Disconfortul produs este mare, iar conditiile de insanatosire presupun un mediu cald, insorit, lipsit de umiditate.

Conditiile externe de mediu nu le putem schimba, dar in interiorul spatiilor de locuit este simplu sa rezolvam problema umiditatii prin folosirea unor aparate speciale – dezumidificatoarele.

Unul dintre modele noi intrate pe piata este cel al producatorului german Trotec, mai precis modelul TTK 72 E.

Solutia perfecta pentru spatiile rezidentiale

Cu o capacitate de uscare a aerului de 20 de litri/24 h (la 30 grade Celsius si 80% umiditate relativa) este solutia ideala pentru spatiile de locuit cu suprafete de pana la 50 m2 si 125 m3 aer. Folosit intensiv, TTK 72 E poate ajunge cu usurinta la un maxim de 24l/24h.

Ventilatorul radial are doua trepte de viteza, iar in regim maxim acesta poate ventila nu mai putin de 195 m3 pe ora.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 71 E pentru spatii de pana la 50 mp

Romania face parte dintr-o zona climatica umeda, iar acest lucru se face simtit in toate aspectele cotidiene. Umiditatea este prezenta in spatiile de locuit, in cele de depozitare, in birouri, dar exista momente cand aceasta devina suparatoare.

Din fericire exista variante pentru a inlatura acest lucru neplacut prin folosirea dezumidificatoarelor, iar Trotec TTK 71 E este unul dintre produsele de varf ale celebrului producator german.

Acesta poate fi folosit cu succes in incaperi de pana la 50 m2 si poate ventila pana la 125 m3.

Ventilatorul radial cu doua trepte  asigura o puterea de ventilatie mare,iar folosind treapta maxima aparatul are o capacitate de 180 m3 pe ora.

Aparatul poate fi folosit pentru orice tip de incaperi, si functioneaza excelent in medii cu temperaturi cuprinse intre 5 si 32 grade Celsius, iar randamentul este la fel de bun in medii cu umiditatea cuprinsa intre 49 si 100%.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 69 E

Deseori suntem pusi in situatii in care trebuie sa decidem urgent pentru sanatatea noastra si a celor dragi noua. Acest aspect este valabil si in cazul umiditatii excesive in casa sau la birou. Daca intampinati o astfel de problema, nu lasati ca mucegaiul sa se instaleze deoarece atunci va fi mult mai greu sa rezolvati. Este momentul sa investiti intr-un dezumidificator de aer.

Umiditatea aerului dintr-o incapere trebuie sa fie de 55%-60%. Daca spatiul pe care doriti sa-l uscati si sa-l igienizati are pana in 45 m2, atunci va recomand dezumidificatorul de aer Trotec TTK 69 E. Aparatul se potriveste in spatii cu un volum de aer de pana la 110m3. Ventilatorul aparatului are 3 trepte si astfel poate fi potrivit cum va doriti in incinta respectiva pentru a face fata.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 100 E

Daca ati modificat de curand o mansarda pentru a deveni locuibila, dar nu ati apucat sa incalziti bine incinta respectiva, s-ar putea sa aveti probleme cu umiditatea si cu condensul. Trebuie sa aerisiti si sa incalziti spatiul respectiv. Daca tot nu resusiti sa controlati umiditatea si sa o aduceti la o valoare normala de 55%-60% si vedeti ca tot nu dispare condensul, nu asteptati pana sa apara si mucegaiul. Pentru astfel de situatii va recomand un dezumidificatorul de aer.

Dezumidificatorul de aer, masuri imediata pentru situatii neplacute

Trebuie sa va calculati cati m2 si cati m3 aveti in spatiul respectiv. Dupa efectuarea acestor calcule, daca spatiul respectiv are o suprafata de aproximativ 90m2 si 230m3 atunci va recomand  dezumidificatorul de aer al germanilor de la Trotec, modelul TTK 100 E. Aparatul este potrivit pentru aceste suprafete. TTK 100 E functioneaza la temperaturi intre 50C si 320C.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 100 S

Umiditatea este unul dintre inamicii cei mai mari din zilele noastre. Fie ca este vorba despre confortul uman, fie ca este vorba despre stadiul in care ajung diferite documente sau obiecte de vestimentatie, umiditatea trebuie sa fie inlaturata pentru a nu se instaura mucegaiul.

Acest disconfort poate fi anulat prin folosirea dezumidificatoarelor.

Trotec TTK 100 S este un dezumidificator puternic, care poate fi folosit atat in mediul casnic cat si in cel industrial.

Suprafetele ventilate sunt foarte mari

Aparatul are o capacitate mare de uscare a spatiilor casnice si poate fi folosit in vile de mari dimensiuni, iar cei 90 m2 si 230 m3 de aer ventilat sunt o dovada a acestui lucru.

O caracteristica speciala a TTK100S este faptul ca poate fi folosit cu succes si la uscarea constructiilor (este unul din putinele aparate care are aceasta facilitate).

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 70 S

Multi dintre noi lucreaza in institutii in care documentele sunt pastrate in arhive. Este neplacut momentul in care intri in arhiva sa cauti documente pe care le gasesti jilave, iar in incapere este un aer rece si plin de umiditate.

Aceste este semnalul ca umiditatea depaseste cu mult valoarea de 50% (cat este normal) iar un dezumidificator este solutia ideala pentru a rezolva aceasta problema.

Solutia pentru un aer curat

Producatorul german vine in sprijinul nostru cu ajutorul Trotec TTK 70 S, care ne asigura un nivel de reglare al nivelului de umiditate  in incaperi cuprinse intre 50 m2 si 125 m3, iar debitul de aer ventilat este de 150 m3 pe ora.

Aceasta se realizeaza cu ajutorul unui ventilator radial, care are o singura treapta pentru reglarea vitezei.

Aparatul este ideal pentru incaperi cu un grad mare de umiditate, avand un randament excelent in medii cu umiditatea cuprinsa intre  49 – 100%.

Citeste descreierea completa

Micutul Trotec ttk 24 E

Suntem multi care locuim in garsoniere si nu tot timpul blocul este izolat optim. Spatiul intr-o astfel de locuinta este redus, iar deseori nu avem nici balcon. Astfel, uscatul rufelor devine o reala problema. Ca sa nu ajungeti sa va confruntati cu mucegaiul sau cu condesul pe pereti si geamuri, va recomand un dezumidificator de aer.

Tehnologie intr-un spatiu mic

Mai exact, pentru un astfel de spatiu, va recomand dezumidificatorul Trotec TTK 24 E. Producatorii germani de la Trotec Group va ofera acest aparat, optim pentru dumneavoastra si pentru spatiul mai restrans. Dezumidificatorul  este potrivit deoarece spatiul unde poate fi amplasat trebuie sa fie de aproximativ 15 m2. Pentru un dezumidificator de aer, nu doar suprafata in m2 este importanta, ci si volumul de aer. De aceea va recomand acest aparat care este potrivit pentru incaperi cu un volum de pana la 37 m³. La fel de importanta este si temperatura pe care o aveti in incinta locuita. Trotec TTK 24 E are un debit maxim de aer de 100 m3/h. Cu acest dezumidificator puteti locui intr-o incapere cu umiditate ridicata si puteti sa uscati in acelasi timp si rufele, fara sa aveti riscul de aparitie a mucegaiului. Aparatul poate fi activat printr-un singur buton.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 29 E mic si eficient

Tehnologie inovativa pentru situatii neprevazute

Cu totii uram cuvantul “inundatie” si tot ce este legat de el. Din nefericire, multi am trecut prin aceasta situatie neplacuta. Daca faceti parte dintre cei carora, in urma unor ploi torentiale, vi s-a inundat subsolul sau pivnita, atunci intelegeti problemele create de acest hazard.

Trotec TTK 29 E, mic si eficient

In urma inundatiei, pivnita trebuie aerisita incontinuu, dar tot nu veti face fata situatei de a scapa de umiditatea excesiva. Deseori apare si mucegaiul si in acel moment locul devine insalubru. Umiditatea adecvata a aerului dintr-o incapere, trebuie sa fie de 55%-60%. Pentru aceste situatii, va recomand dezumidificatorul de aer Trotec TTK 29 E. Acest aparat este ideal pentru spatii de pana la 15m2. De aceea se potriveste perfect daca pivnita dumneavoastra se incadreaza ca suprafata a metrilor2, dar si ca volum al aerului. Trotec TTK 29 E este potrivit pentru incaperi cu un volum de pana la 37 m³. Aparatul are un debit maxim de aer de 110 m3/h. Trebuie sa fiti atenti la modul de aerisire al spatiului si la temperatura din interior.

Citeste descreierea completa

Trotec TTK 51 E

O viata fara mucegai sau condens

Cu totii stim ca umezeala in exces, in casa in care locuiti, duce la aparitia mucegaiului sau a condensului pe pereti si pe geamuri. Mucegaiul este considerat “dusmanul tacut” din vietile noastre. Intr-o incapere, mucegaiul se dezvolta datorita celor doi factori cunoscuti:

  • Umiditatea din incaperea respectiva
  • Temperatura mediului ambiental

Mucegaiul creste intr-un mediu umed. Este hranit si intretinut de vaporii de apa existenti in exces in incaperea respectiva. Exista o paleta larga de afectiuni pe care le puteti declansa doar ignorand aparitia mucegaiului in locuinta dumneavoastra. Copii sunt cei mai afectati in astfel de conditii.

Umiditatea adecvata a aerului dintr-o incapere, trebuie sa fie in permanenta de 65%-70%. Daca dumneavoastra aveti constant valori de 80% si peste, atunci veti avea cu siguranta probleme cu mucegaiul.

Tehnologia a avansat si nu trebuie sa mai ajungeti in momentul in care sa asteptati aparitia mucegaiului sau condensului si sa va imbolnaviti. Va recomand dezumidificatoarele de aer, marca Trotec, pentru a scapa de toate aceste probleme.

Citeste descreierea completa